Derfor bruker jeg GaitLine

«Gjennom mange år som toppidrettsutøver har belastningen på kroppen vært ekstrem. Jeg er helt avhengig av at føtter, knær og rygg fungerer 100%. Når jeg ikke er på trening må jeg ha en sko som balanserer foten optimalt for minst mulig slitasje på kroppen. GaitLine er den eneste skoen som gjør nettopp det.»


– Aleksander Aamodt Kilde

Den optimale skoen for harde underlag

GaitLine introduserer - World Cup PRO

«Endelig min egen signatursko. Ultralett med ekstrem demping. Å velge GaitLine sko isteden for ryggplager et et enkelt valg – det fungerer og jeg kan virkelig kjenne forskjellen!»

– Aleksander A. Kilde

«GaitLine har hjulpet meg å bli kvitt smerter i ryggen og holder kroppen min skadefri utenom trening.» – Aleksander A. Kilde

Historien bak samarbeidet

Som toppidrettsutøver, en av verdens raskest alpinister trener Aleksander hardt og det krever mye. I forbindelse med smerter i korsrygg for noen år tilbake fikk han tips om GaitLine. Han kjøpte skoen og de hadde, etter få ukers bruk, svært god effekt på ryggen. Aleksanders interesse for hvordan SGL teknologien påvirker kroppen hans ledet oss inn i et unikt og genuint samarbeid.

Norsk intelligent sportsteknologi

Samarbeidet med Aleksander A. Kilde ble utvidet da han i 2020 ble med i teamet for å skape sin signatursko. World Cup PRO ble startet som et prosjekt for å utvikle en lettere sko med mer demping og respons. Med ambisjon om å skape en unik gå opplevelse og gi positiv helse effekt, hvor levetid og fremtidig resirkulering var sentrale faktorer. 

Hemmelig våpen for å jage hundredeler

Grunnleggeren av GaitLine, Håvard Engell, fikk sin ekspertise som trener ved Olympiatoppen i Oslo. I 15 år var han ansvarlig for teknisk prestasjon, balanse, og skadeforebygging i over 30 forskjellige idretter. Håvard er verdenskjent for sin kunnskap om balanse og gang, en erfaring han har lagt inn i sitt eget skomerke, GaitLine.

Aleksander er opptatt av det store bildet, hvor han kan bidra, hva som kan forbedres, og marginer. Alpint er en sport hvor hundretedeler teller, og man kan alltid bli litt raskere, litt bedre. Han jakter konstant på følelsen av å ha gjort alt skikkelig bra. Derfor teamet Aleksander og Håvard opp med Oslo MET (Universitetet i Oslo) for et revolusjonerende hjernevitenskapelig eksperiment. Målet var å avdekke forholdet mellom sensoriske reseptorer i føttene og hjerneaktivering. Denne kunnskapen kan også overføres til skistøvler.

Unikt dempe-materiale

Etter 2 års tett samarbeid mellom grunder Håvard Engell, Aleksander A. Kilde og Head of design Petter Nordbø, industri Design Studio Permafrost kunne vi lansere Ignite PRO. Et revolusjonerende såle-materiale som oppnår 74% respons.

Ignite PRO