Gaitlines historie

I 2012 tegnet Håvard Engell den aller første Gaitline-skoen i Oslo. Med over 40 års erfaring innen biomekanikk, er han ansett som en av verdens ledende eksperter innen balanse, koordinasjon og gange.

I 15 år hadde Håvard ansvar for skadeforebygging, balanse og teknisk trening på Olympiatoppen. I arbeidet med våre fremste idrettsutøvere, innså han at mange skader og feilbelastninger kom fra samme sted: Foten. Spesielt når vi går på harde og flate underlag.

I stedet for å forsøke å trene hver enkelt av oss til å gå «riktig», utformet Håvard Engell derfor en skosåle som kunne gjøre jobben: Støtte foten og kroppen på best mulig måte. Fjerne muskel- og leddplager. På sikt, kanskje få ned sykefraværet?

For Gaitline er ikke designet for toppidrettsutøvere: Vårt mål er å forebygge og forbedre helt vanlige folk sine fotsmerter, muskel og skjelettplager. Men kan én såle løse alt det? Ifølge flere forskningsprosjekter, spørreundersøkelser og titusenvis av kunder – så er vi hvert fall på god vei.

Patented sensory gaitline technology

Teknologien er resultatet av årevis med forskning og utvikling. Sålen er progressiv og støtter foten nettopp der du trenger det. Det er derfor vi kaller den "The World's Most Supportive Shoe".

Lær mer om teknologien

Ingen føtter er like, og ingen som bruker Gaitline opplever det likt. Sålen er progressiv og støtter foten der nettopp du trenger det. Likevel er det tre viktige ting som alltid skjer, uten at du trenger å gjøre noe som helst:

- Hælbeinet rettes opp – slik at foten får riktig utgangsposisjon i steget.

- Fotbuen understøttes – slik at mellomfoten ikke faller sammen.

- Kroppstyngden balanseres presist gjennom foten – slik at forfoten ikke får mulighet til å falle innover eller utover.

Les mer om effekten

Ikke hør på oss, hør på fagfolk:

Det som skiller Gaitline fra andre sko, er at sålen støtter og forbedrer fotens bevegelighet. Det betyr at de fleste får en riktigere kroppsholdning og belastning når de står og går – og det reduserer og forebygger plager i hele kroppen.

Marthe Strandbakke, Fysioterapeut

Jeg anbefaler alle å bruke Gaitline: Tilbakemeldingen fra pasienter er at skoene er med på å forebygge og redusere muskel- og skjelettplager. De har til og med vært avgjørende for rask friskmelding for flere som har vært plaget med Plantar Fasciitis.

Sigmund Sagberg Andresen, Kiropraktor

Om Håvard Engell

Gaitlines hemmelighet ligger i sålen som er utviklet av den tidligere ballettdanseren og ansatt ved Olympiatoppen, Håvard Engell.

Engell fikk inspirasjonen til den revolusjonerende skoen gjennom mange års arbeid ved Olympiatoppen med noen av landets fremste idrettsutøvere.

Arbeidet ved Olympitatoppen bestod i hovedsak av å analysere utøvernes bevegelser og veilede dem til å bevege seg mer funksjonelt for å forebygge skader. Kunnskap Engell tok med seg da han senere startet å arbeide i skobransjen. Her oppdaget han at det ikke er bare toppidrettsutøverere som får seg en trøkk i hverdagen og slitasjer på føtter, knær, hofter og rygg. "Det er mye plager ute hos vanlige mennesker og", forteller Engell engasjert.

- Jeg har alltid vært fascinert av å se mennesker bevege seg, både i hverdagsliv, idrett og scenekunst. Mitt mål er at skoen kan bidra til økt livskvalitet!