Om oss

 

Vår historie

Om oss

Folka på GaitLine er lidenskapelig opptatt av føtter. Dine føtter. Men ikke bare føttene. Ganglaget ditt påvirker faktisk hele kroppen.

De som lever av å bevege seg, som ballettdansere og idrettsutøvere, vet at kroppen må ha maksimal restitusjon når den hviler. Det kan vi andre også lære noe av – vi som er helsearbeidere, butikkansatte, lærere, selgere, konsulenter eller studenter. Vi som klokker inn 10 000 skritt i løpet av en dag, og vi som kanskje bare går korte turer til butikken.

Vi trenger føtter og kropp i balanse, fravær av smerter og gleden over å bevege oss. Sko som gir oss støtte og fordeler vekten vår, gjør at vi automatisk justerer holdningen vår når vi går.

Hva betyr GaitLine, egentlig?

Vi tenker ofte ikke på føttene våre før vi får vondt. Og vi tenker heller ikke på at vondt i knærne eller ryggen kan stamme fra ganglaget vårt.

Gait på engelsk betyr nemlig ganglag. Hver GaitLine-sko har en linje gjennom hele skoen som hjelper foten, og dermed hele kroppen, til å bevege seg optimalt. 

Det er dette som er det geniale med skoene fra GaitLine: Uten at vi tenker over det, lærer vi oss å bevege oss riktig. Du kan ha sandaler, pensko med leopardmønster, fôrede vinterstøvler, tursko i stretch-stoff eller skinn. Alle skoene har den samme teknologien som gjør at vi beveger oss hensiktsmessig.

Erfaring, forskning og innovasjon

Som tidligere ballettdanser har Håvard Engell skaffet seg en unik, praktisk forståelse av menneskers motorikk og kroppens sansesystem. Denne videreutviklet han under studiene sine og senere i jobben ved Olympiatoppen i Oslo, der var han ansvarlig for teknikk- og bevegelsesanalyse samt skadeforebygging i over 30 idretter. Balanse og riktig gange var noe som opptok ham spesielt.

Håvards nysgjerrighet og interesse for menneskers velvære fikk ham til å lure på hvorfor det ikke fantes noen balansekorrigerende sko på markedet. Han fikk da ideen til en helt ny type såle, og det var slik GaitLine-reisen begynte.

Etter mange års forskningsbasert arbeid med balanse og bevegelse i tett samarbeid med en rekke norske OL-gullmedaljører, innledet Håvard et samarbeid med sønnen, Andreas Engell, som er ekspert på markedsføring og merkevarebygging. Sammen utviklet de en revolusjonerende såleteknologi spesielt utformet for bruk i bymiljøer. Og resultatet? 

En helt ny type sneakers som skulle bli verdens mest komfortable og fungere optimalt for kroppen.

Verdens mest komfortable sneakers

Les mer om GaitLine effekten