Gaitline er konstruert for å redusere hælspore

Hvordan kan Gaitline hjelpe med å bli kvitt hælspore?

Det er tre faktorer i Gaitline skoens sålekonstruksjon som bidrar til å hindre utviklingen av hælspore:

  1. 1. Sålen balanserer hælbeinet når hælen møter trykket fra underlaget, og reduserer dermed stresset på området hvor hælsporen dannes.
  2. 2. Sålen sørger for at fotbuen opprettholder sin naturlige form, noe som reduserer belastningen på hælbenet.
  3. 3. Sålen fordeler kroppsvekten på en gunstig måte gjennom hele foten. Det reduserer feilbelastninger og trykk på hælbenet når du står og går, og minsker risikoen for hælspore.

Hvorfor oppstår hælspore?

Plagen oppstår som følge av langvarig feilbelastning eller overbelastning i hælbenet.

Når du går, er det hælen som treffer bakken først. Hælbeinet bestemmer i stor grad hvordan kroppstyngden balanseres gjennom foten framover mot tærne. Faktum er at svært mange har hælbein som ruller for mye innover. Dette forårsaker en overdreven innover-rulling av hele foten (overpronasjon), som igjen fører til feilbelastninger av hælbenet og kan skape hælspore.

Hvis du går mye på harde underlag og/eller bruker feil sko, forsterkes risikoen for innover rulling av hælbein og overpronasjon. Dermed øker sjansen for feilbelastning av hælbenet og sannsynligheten for å utvikle hælspore.

9 av 10 kunder med merker bedring med Gaitline

Ifølge en undersøkelse fra IPSOS MMI rapporterte 9 av 10 kunder med fot-problemer om signifikant bedring og mindre smerter etter kort tids bruk av Gaitline-sko.

"Valg av sko kan være en viktig faktor i forebygging og behandling av hælspore."

- Clinical Practice Guideline for the Diagnosis and Treatment of Heel Spur Syndrome, Journal of Foot and Ankle Surgery 2018

Les mer

Sko mot hælspore

Har du først utviklet hælspore, bør du ta opp til vurdering hvilke sko du benytter i dagliglivet. Sko kan redusere hælsmerter, men også gjøre dem verre.

Mange myke løpesko kan oppleves som svært behagelige i kjøpsøyeblikket. Men det myke sålematerialet tenderer til å tape seg i løpet av kort tid og sålen endrer form. Den «slitne» sålen kan resultere i at foten styres inn i feilstillinger, hvilket provoserer fotens konstruksjon. Hælspore er en utbredt konsekvens av slike feilstillinger.

Du bør derfor benytte sko med et fastere sålemateriale som evner å gi tilstrekkelig støtte til foten når du står og går. GaitLine-sålens konstruksjon og materialvalg er laget for nettopp dette formålet.

Se vårt utvalg

Dette sier kundene

"Nå går jeg kun med Gaitline-sko! Etter kort tids bruk ble jeg tilnærmet smertefri fra mine problemer med hælspore. Perfekt sko."

Helle

Gaitline er det beste! Jeg hadde problemer med hælsporer og trenger støtte under fotbuen. Med Gaitline føles det som å gå på skyer - smertefritt og fantastisk!