Hvordan bli kvitt Hallux Valgus?

Hvordan bli kvitt hallux valgus?

Sliter du med hallux valgus og lurer på hva du kan gjøre for å lindre ubehaget? Årsaken til denne tilstanden kan være ugunstige fotbevegelser.

Lær mer og se vårt utvalg av sko for hallux valgus her. Hallux valgus kan være svært plagsomt og begrense din evne til å bevege deg fritt og delta i ulike aktiviteter. Derfor er det viktig å ta vare på føttene for å unngå ytterligere ubehag og smerter.

8 av 10 GaitLine brukere rapporterer om bedring etter kort tids bruk.

Hva er årsaken til hallux valgus?

Det kan være flere ulike årsaker til hallux valgus, og disse inkluderer ikke bare akutte skader eller traumer, men også repeterende feilbelastninger over tid. Fotens og stortåens bevegelser er tett knyttet til hverandre i den kinetiske kjeden, hvor muskler og ledd samhandler gjennom hele kroppen for å produsere bevegelser.

Faktisk styrer fotens bevegelser rotasjonene i stortåleddet gjennom ankelleddets bevegelser. I tillegg er det en rekke muskler som samhandler mellom foten og stortåleddet. Det er derfor lett å forstå at foten kan være en sentral årsaksfaktor for smerter og plager i stortåleddet.

Feil type sko kan også bidra til å forverre problemet. For eksempel kan sko som fører til overpronasjon (en overdreven innover-rulling av foten) føre til ugunstig vridning i stortåleddet og forverre tilstanden.

Illustrasjon av effekten en GaitLine sko gir

Hvordan kan GaitLine hjelpe mot hallux valgus?

GaitLine er designet for å balansere foten gjennom hvert steg, samtidig som det tilbyr optimal støtte og demping. Dette bidrar til å redusere problemet med feilbelastning i stortåleddet.

Prøv dem selv for å oppleve en helt ny opplevelse med støtte og balanse av foten.

"Sko med god støtdemping og stabilitet kan redusere knesmerter og forbedre funksjon" 

- The impact of footwear on knee pain on people with osteoarthritis: a systematic review an met-analysis. by H.J. Mens, J.Barr and K.L. Brown

Les mer om teknologien

Dette sier kundene

De beste skoene jeg noensinne har gått i. Fjernet mine plager med plantar fasciitt etter år med smerter. Hele familien min går nå i GaitLine-sko.

Perfekte sko! En helt ny opplevelse med støtte under foten, ikke vondt i knær etter tur!