Hvordan bli kvitt Hallux Valgus?

Gaitline balanserer foten

Hallux valgus kan være svært plagsomt og begrense din evne til å bevege deg fritt og delta i ulike aktiviteter. Årsaken til denne tilstanden kan være ugunstige fotbevegelser. Det er nettopp dette Gaitline er designet for å unngå.  

Når du bruker Gaitline, skjer tre viktige ting:

  • • Hælbeinet rettes opp
  • • Fotbuen understøttes
  • • Kroppstyngden balanseres presist gjennom foten. Dette bidrar til å redusere problemet
    med feilbelastning i stortåleddet.

8 av 10 Gaitline brukere rapporterer om
bedring etter kort tids bruk.

Hva er årsaken til hallux valgus?

Det kan være flere ulike årsaker til hallux valgus, og disse inkluderer ikke bare akutte skader eller traumer, men også repeterende feilbelastninger over tid. Fotens og stortåens bevegelser er tett knyttet til hverandre i den kinetiske kjeden, hvor muskler og ledd samhandler gjennom hele kroppen for å produsere bevegelser.

Faktisk styrer fotens bevegelser rotasjonene i stortåleddet gjennom ankelleddets bevegelser. I tillegg er det en rekke muskler som samhandler mellom foten og stortåleddet. Det er derfor lett å forstå at foten kan være en sentral årsaksfaktor for smerter og plager i stortåleddet.

Feil type sko kan også bidra til å forverre problemet. For eksempel kan sko som fører til overpronasjon (en overdreven innover-rulling av foten) føre til ugunstig vridning i stortåleddet og forverre tilstanden.

Dette sier kundene

En helt ny opplevelse med støtte under foten. Ikke vondt i knær etter tur!

Anders

De beste skoene jeg noensinne har hatt. Jobber som sykepleier, så er veldig mye på beina, i tillegg til at jeg har hallux valgus. Nå kan jeg gå på jobb uten at det gjør vondt lenger!