Hvordan kan GaitLine hjelpe for vond rygg?

Sko for vond rygg

Her kan du lese mer om årsakene til ryggsmerter og hvordan GaitLine skoene kan bidra til å løse problemet.

Foten og ryggen er deler av samme kinetiske kjede. «Kinetisk kjede» referer til at muskler og ledd samhandler gjennom hele kroppen for å produsere bevegelser. Noen av muskelkjedene er kontinuerlige fra foten og helt opp til hodet. Faktum er at fotens bevegelser styrer rotasjoner i knokler og ledd i hele kjeden. Foten kan dermed ha stor betydning for din rygghelse. 

8 av 10 kunder rapporterer om mindre rygg-smerter etter kort tids bruk.

Hva er sammenhengen mellom foten og smerter i ryggen?

Når du går eller løper, ruller foten både fremover og litt innover. (litt innover = normal-pronasjon). Pronasjonsbevegelsen i foten bidrar til å redusere støt fra bakken og lagre elastisk energi for videre framdrift.

Men, dersom foten ruller for mye innover (over-pronasjon) skapes ubalanser i den kinetiske kjeden. Over-pronasjon kan således forårsake feilbelastninger, smerter og skader i både bekken og rygg.

Hvordan kan GaitLine hjelpe mot ryggsmerter?

Det er tre faktorer i GaitLine skoens sålekonstruksjon som bidrar til å optimalisere den kinetiske kjeden og redusere ryggsmerter:

1. Sålen balanserer hælbeinet når hælen møter trykket fra underlaget. Det trygger en god ankelledd-bevegelse. Dette har positiv effekt på leddbevegelsene i hele den kinetiske kjeden, også ryggsøylens ledd.

2. Sålekonstruksjonen understøtter fotbuen i mellomfoten. Dette reduserer stress i viktige muskelkjeder oppover til bekken og korsrygg.

3. GaitLine teknologien skaper fotbalanse. Når foten bærer kroppstyngden på en balansert måte, bedres samhandlingen i den kinetiske kjeden. God fotbalanse kan redusere ryggsmerter.  

8 av 10 kunder rapporterer om mindre rygg-smerter etter kort tids bruk.

Les mer om teknologien

Dette sier kundene

De beste skoene jeg noensinne har gått i. Fjernet mine plager med plantar fasciitt etter år med smerter. Hele familien min går nå i GaitLine-sko.

Jeg har hatt problemer med både føtter og rygg i over 17 år og jeg er bare 29. Etter at jeg startet å bruke GaitLine sko har jeg følt meg lettere, har mindre til nesten ingen plager i rygg og absolutt ingen smerter under føttene. Dette er definitivt de beste skoene for både unge og «eldre» og jeg kan med hånden på hjerte anbefale alle å investere i et par GaitLine sko. Viktig også at de ser bra ut i tillegg til å være det beste valget for kroppen din.