Gaitline er designet for å hjelpe mot vond rygg

Riktige sko gjør en forskjell for ryggen

Blir du sliten i ryggen av å gå rundt i byen? Kanskje merker du det i bekken og korsrygg – eller helt opp til nakken? Det er ikke så uvanlig. Kroppen vår er ikke laget for å stå og gå på harde underlag, og feilbelastninger fra foten forplanter seg oppover. Heldigvis kan riktige sko gjøre en forskjell.

8 av 10 Gaitline-kunder rapporterer om mindre ryggsmerter etter kort tids bruk.

Hva er sammenhengen mellom foten og smerter i ryggen?

Foten og ryggen er deler av samme kinetiske kjede. «Kinetisk kjede» referer til at muskler og ledd samhandler gjennom hele kroppen for å produsere bevegelser. Noen av muskelkjedene er kontinuerlige fra foten og helt opp til hodet. Foten kan dermed ha stor betydning for din rygghelse, fordi fotens bevegelser styrer rotasjoner i knokler og ledd i hele kjeden. 

Når du går eller løper, ruller foten både fremover og litt innover. Men, dersom foten ruller for mye innover (over-pronasjon) skapes ubalanser i den kinetiske kjeden. Over-pronasjon kan derfor forårsake feilbelastninger, smerter og skader i både bekken og rygg.

Hvordan kan Gaitline hjelpe mot ryggsmerter?

Det er tre faktorer i Gaitline skoens sålekonstruksjon som bidrar til å optimalisere den kinetiske kjeden og redusere ryggsmerter:

1. Sålen balanserer hælbeinet når hælen møter trykket fra underlaget. Det trygger en god ankelledd-bevegelse. Dette har positiv effekt på leddbevegelsene i hele den kinetiske kjeden, også ryggsøylens ledd.

2. Sålekonstruksjonen understøtter fotbuen i mellomfoten. Dette reduserer stress i viktige muskelkjeder oppover til bekken og korsrygg.

3. Gaitline teknologien skaper fotbalanse. Når foten bærer kroppstyngden på en balansert måte, bedres samhandlingen i den kinetiske kjeden. God fotbalanse kan redusere ryggsmerter.

Les mer om teknologien

Dette sier kundene

"Jeg har hatt mange Gaitline-sko opp gjennom årene, og det er det eneste skomerket jeg kan bruke i timesvis på harde underlag uten å bli sliten eller få vondt i ryggen."

Espen

"Jeg har hatt problemer med føtter og rygg i over 17 år, selv om jeg bare er 29. Etter at jeg startet å bruke Gaitline, har smertene i føttene forsvunnet helt og ryggen er veldig mye bedre."

Camilla