Hvordan kan GaitLine hjelpe mot vonde knær?

Riktige sko kan gjøre en forskjell

Vonde knær kan være utrolig plagsomt. Det begrenser friheten til bevegelse, treningsaktiviteter og deltakelse i sosialt samvær. Derfor er det viktig å ta vare på knærne for å unngå slitasjeskader og smerter. Årsaken til kneplagene kan være forårsaket av feil fotbevegelser. Gaitline er designet for å balansere foten gjennom steget i kombinasjon med optimal støtte og demping. Dermed reduseres problemet med feilbelastning i knærne.

8 av 10 kunder merker bedring med Gaitline

Ifølge en undersøkelse fra IPSOS MMI rapporterte 8 av 10 kunder om signifikant bedring etter kort tids bruk av Gaitline-sko.

"Sko med god støtdemping og stabilitet kan redusere knesmerter og forbedre funksjon"

- The impact of footwear on knee pain on people with osteoarthritis: a systematic review an met-analysis. by H.J. Mens, J.Barr and K.L. Brown

Les mer

Hva er årsaken til vonde knær?

Det kan være mange ulike årsaker til knesmerter, eksempelvis akutte skader eller traumer. Men ofte oppstår knesmerter som følge av repeterende feilbelastninger.

Foten og kneet ligger nært til hverandre i den kinetiske kjeden. «Kinetisk kjede» referer til at muskler og ledd samhandler gjennom hele kroppen for å produsere bevegelser. Faktum er: fotens bevegelser styrer rotasjoner i kneleddet gjennom ankelleddets bevegelser. I tillegg er det en rekke muskler som samspiller mellom fot og kneledd. Da er det lett å forstå at foten kan være en sentral årsaksfaktor for smerter og plager i knærne.

Feil sko kan det bidra til å forsterke smertene. Eksempelvis vil sko som leder foten inn i overpronasjon (en overdrevet innover-rulle av foten) føre til at leggen også roterer innover og forårsaker en ugunstig vridning i kneleddet.

Dette sier kundene

Veldig fornøyd med skoene. Med Gaitline kan jeg gå flere mil uten å få smerter i føtter og knær.

Alfred

En helt ny opplevelse med støtte under foten, ikke vondt i knær etter tur!